Blog 12: De TRX Suspension Training

Goedemiddag dames & heren jongens & meisjes,

Het is alweer 2 weken geleden dat ik een blog heb geschreven (shame on me), maar dat komt omdat ik vorige week 2 dagen ziek ben geweest en daardoor niet lekker in mij vel zat en daarom ook geen energie had om een leuke blog te schrijven voor jullie!

Maar ik ben weer helemaal opgeknapt en ik heb vorige week wel 2 dagen getraind dus dat ik wel goed. Ik heb onder andere oefeningen gedaan met de gymbal…super zwaar!
Ik heb maandag HEERLIJKE gezonde fudges gemaakt met Mira en Tjau….het filmpje staat op onze Facebook pagina! https://www.facebook.com/bloomhouseofhealth/?ref=bookmarks.

Vandaag zijn wij aan de slag gegaan met de TRX Suspension Training.  Ik heb een artikel gevonden die beschrijft duidelijk wat dit is en waarvoor het dient.

Wat is TRX Suspension training?
TRX Suspension training is ontstaan bij de Amerikaanse Navy Seals en ontwikkeld kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijkertijd. De Suspension Trainer moet worden opgehangen aan een ankerpunt (Xmount/balk/deur/lantaarnpaal/boom) waarna u meteen kan beginnen met trainen. De TRX Suspension Trainer is een mobiel trainingsmiddel wat gebruik maakt van de zwaartekracht en het lichaamsgewicht van de gebruiker om de oefeningen uit te voeren. Met letterlijk honderden verschillende oefeningen, variaties en combinaties, komt er geen einde aan de mogelijkheden waarop je TRX kunt inzetten om te trainen of klanten te helpen hun doelen te bereiken.

Hoe zwaar de oefening wordt bepaalt de gebruiker zelf door simpelweg zijn/haar lichaamspositie aan te passen. Hierdoor voegt u meer or minder weerstand toe en heeft u zelf de controle over hoe hoog u de lat legt met elke oefening. Er is dus geen excuus om de oefening niet af te maken. De oefeningen komen overeen met het natuurlijk bewegingspatroon en stimuleren daardoor een verbetering van de houding en het bewegingspatroon in het dagelijks leven.

Suspension Training is voor een zeer brede doelgroep geschikt en biedt een effectief trainingsprogramma dat op elk gewenst fitnessniveau kan worden toegepast. Met talloze functionele oefeningen zijn de mogelijkheden oneindig.
De TRX Suspension Trainer:

  1. Zorgt voor een snelle en effectieve total-body work-out
  2. Helpt een rock-solid core op te bouwen
  3. Verhoogd spieruithoudingsvermogen
  4. Is nuttig voor mensen van alle trainings niveau‘s (van topsporters tot senioren)
  5. Kan overal gebruikt worden (sportschool, thuis, hotel of buiten)

Door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht geeft de TRX Suspension Trainer een betere performance en functionaliteit dan grote trainingsmachines en stimuleert het de samenwerking van spieren in het hele lichaam.

Nou dat klinkt goed toch! Het is echt een super handig trainingsmiddel wat je dus heel makkelijk overal kan toepassen en je kan er elke spiergroep mee trainen! Echt een topper!

Ik ga weer verder met mij gezonde voeding…binnenkort gaan we een gezonde avondmaaltijd maken, dus houd mijn blog in de gaten en heb je vragen kan je deze altijd stellen via mijn blog of stuur een mail naar info@bloomdenhaag.nl!

Fijn weekend en tot volgende week!!! Ciao ciao!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s